header banner
Default

Analisten verwachten dat de koers van Bitcoin binnenkort naar $40punt000 kan stijgen


Bitcoin koers naar $40.000 

De Bitcoin koers zakte vrijdag wat weg en vond steun iets boven $33,3k. Vervolgens herstelde het weer in de loop van de avond en nacht en kwam weer nipt boven $34.000. Bitcoin is nog steeds de spectaculaire koerswinst, die gepaard ging met de uitbraak boven de belangrijke weerstand van $32k, aan het consolideren. Na deze uitbraak is het sentiment op de cryptomarkt een stuk positiever geworden en dat is goed terug te zien aan de Fear & Greed index die momenteel op een waarde van 65 staat.

Fear & Greed Index

Fear & Greed Index chart

Op het moment van schrijven staat de Bitcoin koers op $ 34.093 (Bitmex) en € 32.298 (Bitvavo). Dat is een verandering van 1,52% in de afgelopen 24 uur. Ook altcoins deden het goed. Daarover verderop meer.

De Bitcoin koers kan naar .000

VIDEO: 📊 Bitcoin DIT JAAR NOG naar $40.000 en hoger?! Missen pessimisten DE KANS VAN HUN LEVEN?!
CryptoCoinTalk

Populaire social media trader Kaleo merkte op dat Bitcoin het sinds september aanzienlijk beter heeft gedaan dan de S&P 500, en dat de kansen op verdere stijging van de Bitcoin koers als gevolg hiervan nog steeds goed zijn.

"In de afgelopen maand hebben we eindelijk de 'bullish ontkoppeling' van Bitcoin van aandelen gezien waar iedereen op zat te wachten", schreef hij in een deel van het commentaar op 27 oktober.

"Terwijl BTC slechts 36% is gestegen ten opzichte van de USD vanaf de laagtepunten in september, is BTC 48% gestegen ten opzichte van de SPX."

Een bijgevoegde grafiek toonde BTC/USD versus de S&P 500, met daarop belangrijke recente gebeurtenissen in de geschiedenis van Bitcoin gemarkeerd. Kaleo betoogde dat er "ruim voldoende energie in de tank zit voor een stijging naar $40.000."

Anderen richtten zich op het belang van recente weerstandsniveaus die binnen enkele dagen zouden kunnen omslaan naar wekelijkse en maandelijkse steunniveaus.

"Ik weet niet hoe iemand objectief naar deze Bitcoin koers grafiek kan kijken en concluderen dat het doorbreken van $32.000 geen grote zaak is", betoogde crypto- en macro-analist Matthew Hyland.

Hyland suggereerde dat de beren weinig opties meer open hadden staan.

"Hun laatste sprankje hoop is dat we de week en de maand afsluiten onder deze niveaus", concludeerde hij.

Ander Crypto Nieuws

VIDEO: Bitcoin koers op korte termijn naar DEZE prijsdoelen?
Nesami - Slim Beleggen

SEC overweegt 8-10 Spot Bitcoin ETF-aanvragen, zegt voorzitter Gary Gensler

VIDEO: Bitcoin: op dit support koop ik bij
David van Ineveld

De Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) is op dit moment bezig met het beoordelen van tussen de acht en tien aanvragen voor Bitcoin exchange-traded funds (ETF's), zo heeft voorzitter Gary Gensler van de SEC aangegeven. Hij benadrukte dat "het overgrote deel van de crypto-activa waarschijnlijk voldoet aan de criteria van een investeringscontract, waardoor ze onderworpen zijn aan de effectenwetgeving."

Voorzitter Gary Gensler van de SEC over Bitcoin ETF's

VIDEO: Stijgt de BITCOIN koers naar $40.000 of zakken we eerst?
Bitcoin Magazine NL

Gary Gensler, de voorzitter van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), liet donderdag weten dat de toezichthouder momenteel acht tot tien aanvragen voor Bitcoin ETF's in overweging heeft. De SEC heeft tot nu toe nog geen Bitcoin ETF goedgekeurd, hoewel het wel al enkele ETF's heeft goedgekeurd die gelinkt zijn aan Bitcoin futures contracten.

Met betrekking tot de beslissingen over Bitcoin ETF's, verklaarde de voorzitter van de SEC:

Deze kunnen mogelijk voorgelegd worden aan de vijf leden tellende commissie. Ik ga ze niet van tevoren beoordelen, maar ik heb niets te zeggen over de timing. Ze hebben allemaal verschillende indieningsdata.

Gensler specificeerde niet welke acht tot tien aanvragen voor Bitcoin ETF's de SEC momenteel in overweging heeft. Echter, gebaseerd op openbare gegevens, zijn er 12 aanvragen voor Bitcoin ETF's in afwachting van beoordeling door de SEC, waaronder een aanvraag van Grayscale om zijn Bitcoin trust (GBTC) om te zetten in een Bitcoin ETF.

Andere aanvragers zijn onder andere ARK Investment Management van Cathie Wood, Blackrock, Bitwise, Wisdomtree, Fidelity, Vaneck en Invesco. De toezichthouder op de effectenmarkt heeft alle beslissingen over Bitcoin ETF's uitgesteld. Acht aanvragen hebben de laatst mogelijke beoordelingsdata in het eerste kwartaal van volgend jaar, en drie in het tweede kwartaal.

De Bitcoin koers steeg eerder deze week door speculatie dat Blackrock, 's werelds grootste vermogensbeheerder, op het punt staat zijn Bitcoin ETF te lanceren. Bovendien heeft het Amerikaanse Hof van Beroep de SEC eerder deze week opgedragen om de aanvraag van Grayscale Investments voor een Bitcoin ETF opnieuw in overweging te nemen. Sommige analisten, waaronder die van JPMorgan, verwachten dat de SEC meerdere Bitcoin ETF's tegelijkertijd zal goedkeuren.

Op woensdag sprak Gensler over cryptocurrency-regelgeving tijdens het 2023 Securities Enforcement Forum, waarbij hij stelde:

“Er is niets dat erop wijst dat investeerders en uitgevers in de markten voor crypto-activa effecten minder recht hebben op de bescherming van onze effectenwetgeving.”

"Zoals ik al eerder heb gezegd, zonder vooruit te lopen op enig specifiek activum, voldoet het overgrote deel van de crypto-activa waarschijnlijk aan de criteria van een investeringscontract, waardoor ze onderworpen zijn aan de effectenwetten," vervolgde hij. "Verder volgt hieruit dat de meeste tussenpersonen in crypto-activa - die transacties uitvoeren in deze crypto-activa effecten - ook onderworpen zijn aan de effectenwetten."

Gensler heeft eerder gesteld dat alle crypto-tokens, met uitzondering van Bitcoin, effecten zijn. Zijn aanpak, die zwaar leunt op juridische procedures om de crypto-industrie te reguleren, heeft veel kritiek gekregen. Hij heeft herhaaldelijk beweerd dat crypto een gebied is dat wemelt van fraude, misbruik en wangedrag.

Voortgang proces tegen Sam Bankman Fried

VIDEO: "Bitcoin Will Hit $600,000, Here's Why" Stephan Livera NEW 2024 Prediction
Jamie Tree

Het lopende proces tegen de voormalige CEO van FTX Sam Bankman-Fried (SBF) nadert zijn einde. De verdediging is begonnen met het oproepen van getuigen en SBF was er eerder vandaag zelf bij. De voormalige CEO legde een langdurige getuigenverklaring af en moest lastige vragen beantwoorden over zijn gedrag met gebruikersgelden op de beurs. Zal de jury hem veroordelen? Daarover verderop meer.

Bitcoin koers stabiel rond .000

VIDEO: Koers van Bitcoin naar $300.000 volgens DEZE experts!
Nesami - Slim Beleggen

Bitcoin verandert op het moment van schrijven van eigenaar voor ongeveer $34k. De cryptocurrency handelde een groot deel van de dag zijwaarts en lijkt nog steeds druk doende de recente winsten te consolideren.

De afgelopen 24 uur begonnen met de BTC koers rond $33.700. De koers zakte direct naar iets meer dan 33,3k, waarna het weer langzaam begon te herstellen. Inmiddels staan we weer boven $34k.

De totale marktkapitalisatie van Bitcoin bedroeg ongeveer $656 miljard en het aandeel in de procedure bedroeg 53,92%.

Bitcoin koers grafiek 

Alcoins blijven stabiel

VIDEO: BITCOIN KOERS op korte termijn OMHOOG of OMLAAG?
Nesami - Slim Beleggen

Andere crypto koersen lieten de afgelopen 24 uur een licht positief beeld zien, op enkele uitzonderingen na. Opmerkelijke prijsveranderaars waren onder meer Ripple (XRP, -0,7%), Dogecoin (DOGE, -1,8%), Toncoin (TON, -1%), Chainlink (LINK, 5,3%), Polygon (MATIC, 0,3%), Polkadot ( DOT, 1,1%), Litecoin (LTC, 0,5%) en Bitcoin Cash (BCH, 0,9%).

LINK koers grafiek 

Sam Bankman-Fried in de getuigenbank

VIDEO: One Step Closer to Banning Bitcoin Self-Custody | EP 862
Simply Bitcoin

De beruchte fraudeur en ex-CEO van FTX cryptocurrency exchange Sam Bankman-Fried staat terecht en beantwoordt in de rechtszaal vragen over zijn gedrag als CEO van het mislukte platform. SBF ontkende tijdens het proces FTX-gebruikers te hebben opgelicht.

SBF ontkende eerder vandaag volledig dat hij investeerders had opgelicht en probeerde de schuld in de schoenen van Gary Wong, een voormalige topman van de beurs, te schuiven. Hij zei dat Wong achter het idee zat om steeds meer geld aan Alameda toe te staan en het FTX-platform de mogelijkheid te geven om meer te handelen dan het op de bank had.

SBF werd ook ondervraagd over een hele reeks verwijderde berichten op Slack, Signal en andere berichten-apps. Hij gaf toe dat hij dat had gedaan en verklaarde dat hij advocaten niet over deze stap had geconsulteerd.

Over het geheel genomen stapelt het bewijsmateriaal zich op tegen SBF en hebben zijn advocaten niet goed gepresteerd tijdens het proces. Hij riskeert een gevangenisstraf van maximaal 111 jaar als hij op alle aanklachten wordt veroordeeld.

Sources


Article information

Author: Kiara Washington

Last Updated: 1699385642

Views: 921

Rating: 4.3 / 5 (43 voted)

Reviews: 92% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kiara Washington

Birthday: 1969-06-20

Address: 5469 Garcia Station, Carolfort, FL 19995

Phone: +3703754813703748

Job: Dental Hygienist

Hobby: Card Collecting, Fishing, Photography, Amateur Radio, Camping, Cooking, Camping

Introduction: My name is Kiara Washington, I am a lively, persistent, exquisite, skilled, strong-willed, vivid, esteemed person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.