header banner
Default

Kan han fortsette å være siktet til døden?


Table of Contents

    Kommentaren gir uttrykk for skribentens meninger.

    (Romerikes Blad): Det finnes ingen tidsbegrensing for hvor lenge en person kan ha denne statusen i en alvorlig straffesak. I tre og et halvt år har 73-åringen vært siktet for drap – eller medvirkning til drap – på sin egen kone, Anne-Elisabeth Hagen. Det er naturligvis en enorm påkjenning.

    Forsvareren hans, Svein Holden, ber om at saken mot forretningsmannen henlegges. Politiet sier på sin side at tiden jobber for dem, og at det er framdrift å spore.

    Når du har fått statusen «siktet», betyr det at politiet anser det som sannsynlig at du har begått den kriminelle handlingen du er mistenkt for. Hovedteorien er at ekteskapsproblemer er motivet i saken. Det finnes ingen foreldelsesfrist for siktelse eller mistanke i drapssaker i Norge.

    Men i anstendighetens navn må det være grenser for hvor lenge et menneske skal utsettes for noe slikt, uten at det legges fram noe som ligner ordentlig bevis.

    Bli varslet om siste nytt: Få Nettavisen-appen til iPhone og Android her!

    Tirsdag 31. oktober, på selveste Allehelgensaften, halloween, er det fem år siden den da 68 år gamle Anne-Elisabeth Hagen forsvant fra sitt hjem i Sloraveien 4 i Lørenskog. Det som framsto som en kidnappingssak med trusselbrev og løsepengekrav i kryptovaluta, gjorde at politiet valgte å etterforske i all hemmelighet. De tok truslene om å ta Anne-Elisabeth Hagen av dage dersom mannen varslet politiet, alvorlig. Nå er teorien at hun var død allerede da hun ble fraktet bort.

    Fire medier, blant annet Romerikes Blad, fikk tidlig vite om forbrytelsen. I samarbeid med politiet holdt vi tett, til ordensmakten fant det trygt 9. januar 2019 å offentliggjøre det de da trodde var en kidnapping. I ettertid ser vi at dette var et alvorlig feilgrep som satte etterforskningen langt tilbake. Spor og vitnebeskrivelser er ferskvare og ble således ikke utnyttet til fulle de 70 dagene den hemmelige etterforskningen pågikk.

    Klikk her for å abonnere på nyhetsbrev fra Norsk debatt

    Sommeren 2019 endret etterforskerne hovedteori fra kidnapping/forsvinning til drap og rettet et enda sterkere søkelys mot Tom Hagen. Om morgenen den 27. april 2020 slo politiet til og pågrep Hagen i bilen sin på vei jobb. Samtidig fikk han vite at han var siktet for drap- eller medvirkning til drap på sin kone.

    Han ble fengslet med støtte fra tingretten, men Eidsivating lagmannsrett mente bevisene ikke holdt og løslot ham etter ei uke. Politiets anke til Høyesterett ble forkastet.

    Kanskje håpet politiet at den 73 år gamle milliardæren skulle mørne på cella etter den dramatiske blålys-pågripelsen og tilstå. Det gjorde han ikke.

    Fem år etter forsvinningen sier politiet at de tror på oppklaring.

    Selvsagt. Det må de si. I motsatt fall må de legge saken bort.

    Dette er fremdeles den høyest prioriterte saken i Øst politidistrikt.

    Et håp er kryptosporet, at ny teknologi skal kunne hjelpe dem å knekke koden. Den teknologiske utviklingen på fem år, er jo enorm. Ellers virker det som om politiet har snudd bunken, i og med at de har begynt å se på 6000 timer med videoopptak på nytt.

    Tom Hagen nekter å forklare seg noe mer, noe han er i sin fulle rett til å gjøre. Hagen er selvsagt uskyldig, inntil det motsatte eventuelt er bevist.

    Samfunnet har behov for at saken oppklares, men hvor lenge skal Tom Hagen måtte finne seg i å bli hengt ut som siktet i denne utspekulerte, skruppelløse og kyniske drapssaken?

    Jeg mener den grensen er overskredet.

    Sources


    Article information

    Author: Angel Robinson

    Last Updated: 1700063762

    Views: 1196

    Rating: 4.4 / 5 (37 voted)

    Reviews: 97% of readers found this page helpful

    Author information

    Name: Angel Robinson

    Birthday: 1922-07-23

    Address: 5555 Stephen Knolls Suite 817, New Davidbury, UT 67223

    Phone: +3524535272353991

    Job: Article Writer

    Hobby: Chess, Playing Piano, Hiking, Skiing, Bird Watching, Amateur Radio, Bowling

    Introduction: My name is Angel Robinson, I am a proficient, rare, audacious, courageous, vivid, vibrant, transparent person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.