header banner
Default

"We zijn niet eens gewend aan het zand, want we zijn indoorspelers", zegt het Belgische duo tijdens het behalen van de wereldtitel in de beachvolleybal U21


Table of Contents

Joppe Van Langendonck (20) en Kyan Vercauteren (19) hebben zondag in het Thaise Roi-Et het wereldkampioenschap beachvolleybal voor spelers onder 21 jaar gewonnen. Het is de eerste keer dat een Belgisch duo wereldkampioen wordt in het beachvolleybal.

In de finale haalden ze het met 2-1 van de Oostenrijkers Timo Hammarberg en Tim Berger: 18-21, 21-19 en 15-13. Eerder op de dag waren onze landgenoten in de halve finales al voorbij de Fransen Arthur Canet en Téo Rotar gegaan: 2-1 (17-21, 21-19 en 15-11). De Belgen bleven volledig foutloos op dit WK, want ook in de groepsfase wonnen ze alle drie hun wedstrijden.

“Het was heel moeilijk. We verloren de eerste set en dachten na of het mogelijk was om te winnen of niet. Maar we bleven vechten en wonnen de tweede set. Toen dachten we: misschien kunnen we wereldkampioen worden. We begonnen goed aan de derde set en we maakten niet veel fouten, dus die wonnen we”, zo analyseert Vercauteren de wedstrijd bij volleyballworld.com.

“We zijn niet super gewend aan het zand, want we zijn allebei indoorspelers”, zo vertelt Van Langendonck na afloop. “Het is supervreemd om nu wereldkampioen te zijn, want we hadden maar twee maanden om ons voor te bereiden. Het is te gek dat we hebben gewonnen. We hebben nog nooit zoiets bereikt, dus het is superleuk. Deze overwinning zal mensen helpen om in ons te investeren omdat we misschien de volgende in ons land kunnen zijn voor deze sport.”

Vercauteren en Van Langendonck schreeuwen het uit van vreugde. — © en.volleyballworld.com

Alles zelf bekostigd

Wat de prestatie van onze landgenoten nog straffer maakt, is dat het duo alles zelf heeft moeten bekostigen – en dat terwijl ze student zijn. De federatie had voor dit WK een budget van 2.000 euro, maar dat ging helemaal op in bondscoach Rik Donckers, die mee de verplaatsing maakte maar wel zo vriendelijk was om zijn dagvergoeding van 50 euro (normaal ook al ten koste van de spelers) te laten vallen. Via crowdfunding kregen Van Langendonck Vercauteren toch de nodige 5.000 euro bij mekaar.

Bekijk hier de volledige wedstrijd van het Belgische duo:

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Sources


Article information

Author: Kevin Sandoval

Last Updated: 1702140602

Views: 1278

Rating: 4.2 / 5 (106 voted)

Reviews: 89% of readers found this page helpful

Author information

Name: Kevin Sandoval

Birthday: 2014-06-02

Address: 418 Tucker Park Suite 396, South Kennethshire, IA 08877

Phone: +4394560388240706

Job: Digital Marketing Specialist

Hobby: Photography, Kite Flying, Yoga, Camping, Calligraphy, Rock Climbing, Horseback Riding

Introduction: My name is Kevin Sandoval, I am a audacious, receptive, radiant, unreserved, unswerving, lively, talented person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.